Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Közigazgatási szervek képes leírás - Otthonápolás - hospice, szervezetek.tlap.hu
részletek »

Közigazgatási szervek - Otthonápolás - hospice, szervezetek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: otthonapolas.tlap.hu » Közigazgatási szervek
Keresés
Találatok száma - 5 db
ÁNTSZ

ÁNTSZ

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szervezetrendszere az Országos Tisztifőorvosi Hivatalból (OTH) és az irányítása alatt álló országos intézetekből áll. Az OTH-t az egészségügyért felelős miniszter irányítja. Az országos intézetek a Szolgálat szakmai-módszertani, tudományos kutatási, képzési, továbbképzési, nyilvántartási, koordinálási, szakmai és szakértői feladatokat ellátó szervei. Az országos intézetek a jogszabályokban, valamint az alapító okiratukban foglalt feladatokat látják el.

Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ

Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ

A Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkciók szerinti besorolása: 076010 Egészségügy igazgatása 094130 Egészségügyi szakmai képzés A Hivatal ellátja a jogszabályokban feladat- és hatáskörébe utalt és az alapító okiratában foglalt feladatokat, valamint a külön jogszabályok által meghatározott feladatokat.

GYEMSZI

GYEMSZI

Munkatársaink Hivatalunk kiterjedt hatás- és feladatkörében többek között az Emberi Erőforrások Minisztériuma irányítása alá került egészségügyi intézmények fenntartói, operatív irányítási feladatait is ellátják. Az ágazat humán-erőforrás fejlesztésében az egészségügyi szak- és továbbképzési rendszer fejlesztési, szervezési, módszertani feladatait, valamint konkrét képzések szervezését végzik. A magyarországi gyógyszer engedélyezés és ellenőrzés területén sokrétű hatósági és szakhatósági, valamint gyógyszerészeti módszertani feladatot látunk el. Hozzánk tartozik a különböző ellátási szintek szakmai fejlesztési koncepciójának, módszertani hátterének kidolgozása, a betegút-szervezési és fejlesztéspolitikai feladatok ellátása, valamint az országos egészségügyi minőségfejlesztési és betegbiztonsági stratégia megalkotása. Mi vagyunk felelősek az ágazat egészségpolitikai céljainak megvalósításához szükséges strukturális és rendszerműködési információkat gyűjtésért, elemzéséért, az adatbázist építésért. Feladatunk az ágazatot érintő európai uniós fejlesztési projektek menedzselése. Pontos részletekről a honlapon tájékozódhat. Honlapunk tartalma állandóan frissül, bővül. Remélem, Ön is megtalálja a keresett információkat, és rendszeresen visszatérő felhasználója lesz oldalainknak.

Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara

Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara

A Magyar Országgyűlés által elfogadott 2003. évi LXXXIII. önálló szakdolgozói kamarai törvény értelmében, 2004. március 4-én megtartott alakuló küldöttközgyűlést követően megalakult a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (továbbiakban: MESZK). A szakmai önkormányzat lehetővé tette, hogy az egyes szakmák gyakorlói közvetlenül és az általuk választott testületek, tisztségviselők útján demokratikusan - a törvények által meghatározott keretek között - önállóan intézzék szakmai ügyeiket, meghatározzák és a közérdekkel összhangban képviseljék szakmai, etikai, gazdasági és szociális érdekeiket, társadalmi súlyuknak, szellemi tőkéjüknek megfelelő mértékben hozzájáruljanak az egészségpolitika alakításához, egészségügyet érintő egyéb döntések meghozatalához, valamint a lakosság egészségügyi ellátásának javításához.

Országos Egészségbiztosítási Pénztár

Országos Egészségbiztosítási Pénztár

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár hivatalos honlapja, mely segítséget nyújt mindenkinek a könnyű, gyors és hivatalos tájékozódásban. az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleménye alapján: Az utóbbi időben megszaporodott azon internetes honlapok száma, melyeken az egészségbiztosítás ellátásaival kapcsolatos tájékoztatók olvashatóak. Tapasztalataink szerint ezek az információk gyakran elavultak, nem felelnek meg a hatályos jogszabályoknak, így félrevezetőek lehetnek. Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) csak azon információkért, adatokért, és tájékoztató anyagokért vállal felelősséget, amelyeket saját honlapján (www.oep.hu) tett közzé.

Tuti menü