Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Otthonápolás - hospice, szervezetek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Otthonápolás - hospice, szervezetek képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: otthonapolas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
A beteg megfigyelése

A beteg megfigyelése

A beteg ápolását végző hozzátartozó és az orvos közti együttműködés az eredményes ápolás egyik alapfeltétele. Az orvos napközben nincs a beteg mellett, sőt esetleg csak hetenként látogatja meg. A látogatás közti időszakban az otthoni betegápoló látja el a beteg felügyeletét.

Abigél Idősek Otthona Dány

Abigél Idősek Otthona Dány

Az Abigél Idősek Otthona Dány 44 fő férőhelyes, a Pest Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala által is engedélyezett gondozási ápolási intézmény. Működtetője a Vis Vitalis Gondozó Otthon Közhasznú KFT, mint magánintézmény 2003. novemberében nyitotta meg kapuit Dányban, azzal a céllal, hogy magas színvonalú szociális ellátást és egyben ápolást nyújtson bentlakással az időskorú emberek számára. Az idősotthon tulajdonosa Dr. Kapitány László háziorvos, szülész-nőgyógyász szakorvos, szociális szakvizsgával. Dány Pest megyében, Gödöllő vonzáskörzetében, Budapesttől 25 km-re fekszik. Otthonunk főbejárata a buszmegállónál található, ahonnan közvetlen járat közlekedik Gödöllőre és Budapestre. Családias hangulatú intézményünk 44 fő befogadására alkalmas. Többnyire 2 ágyas szobáink tágasak, világosak, otthonosan berendezettek, TV-vel ellátottak. 2004-ben a Parkinson- ill. Alzheimer-kórban, valamint öregkori feledékenységben szenvedő, demens betegeink részére specializálódott és szakszerű ellátást nyújtó különálló épületet alakítottunk ki idősotthonunkban. Testvérintézményünk az Abigél Idősek Otthona Szigetcsép 2008-ban létesült.

Abigél Idősek Otthona Szigetcsép

Abigél Idősek Otthona Szigetcsép

Az Abigél Idősek Otthona 44 fő férőhelyes, a Pest Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala által is engedélyezett gondozási ápolási intézmény. Működtetője a Vis Vitalis Gondozó Otthon Közhasznú KFT, mint magánintézmény 2003. novemberében nyitotta meg kapuit Dányban, azzal a céllal, hogy magas színvonalú szociális ellátást és egyben ápolást nyújtson bentlakással az időskorú emberek számára. Otthonunk tulajdonosa és működtetője Dr. Kapitány László háziorvos, szülész-nőgyógyász szakorvos, szociális szakvizsgával. Munkáját Plausin Andrea főnővér segíti. A Szigetcsépi Idősek Otthona 2008-ban létesült. Szigetcsép Pest megyében, a Csepel-sziget szívében, a ráckevei HÉV vonalán, a Duna partján fekvő kisközség. Budapesttől mindössze 20 km-re található. A főváros közelsége mellett, igazi dunai levegője, kedves, széles, árnyas falusi utcái, vidéki hangulata van, ami megragadja az ideérkezőt. Otthonunk a község központjában lévő buszmegállónál található. Családias hangulatú intézményünk 44 fő befogadására alkalmas. 2-3 ágyas szobáink tágasak, világosak, otthonosan berendezettek. Minden szobának van fürdőszobája tusolóval, WC-vel. Az épület kétszintes, teljes mértékben akadálymentesített, valamint lift is könnyíti a szintek közötti közlekedést.

Acchiles-Med Kft. - Gyógyászati segédeszközök

Acchiles-Med Kft. - Gyógyászati segédeszközök

Ha az orvos által felírt terméket nem találta meg honlapunkon, azt kérésére beszerezzük Önnek! Minden gyógyászati segédeszköz vényt beváltunk! Vásárlóink szakképzett eladók segítségével választhatják ki a számukra legmegfelelőbb gyógyászati termékeket, mint pl.: kerekesszék, rollátor, inhalátorok, dinamikus ülőpárnák, gördülőtalpas cipők, fájdalommentes terhelést biztosító papucsok. A kismamák megtalálják a haskötőt, a mosható és eldobható melltartóbetétet, bimbókiemelőt, bimbóvédőt, a kézi és elektromos mellszívót, baba-és mama kozmetikumokat. Az újszülöttek részére cumik, cumisüvegek, tárolók, melegítők, fertőtlenítők, babamérlegek, légzésfigyelők, babaőrök, lázmérők széles választéka található. Az otthonápolásra szoruló betegek részére ágytál, kacsa, WC magasító, szoba WC, matrac, párna, stoma és pelenka kínálatából válogathatnak, melyek hasznos segítséget jelentenek a mindennapi életükben. Sportsérüléseket, műtéteket követően a járást segítő eszközök, mint a bot, mankó, járókeret, kerekesszék és ezen kívül a tehermentesítést szolgáló bokaszorító, térdrögzítő, medenceszorító és haskötő is megtalálható üzleteinkben. Általános eszközeink között szerepel a vérnyomásmérő, vércukorszintmérő és tartozékaik, masszírozó, tens készülék, kompressziós harisnyák különböző erősségben, talpbetét és sarokékek nagy választéka.

Alvarium Webáruház

Alvarium Webáruház

Az otthonápolás speciális segédeszközök alkalmazását kívánja, amelyek nagy segítséget nyújtanak az ellátásban és az ápolásban. Fekvőbetegeknél a legfontosabb, hogy minél előbb intézkedjünk a felfekvések megelőzéséről, mert a kialakult decubitus igen fájdalmas a betegnek, nehezen kezelhető és fertőzésekhez, súlyos komplikációkhoz vezethet. Ideális esetben az otthoni ápolás: elektromos betegemelő segítségével az elektromosan emelhető és állítható ágyban ápoljuk a hozzátartozónkat, de ennek hiányában olcsóbb és mégis rendkívül praktikus kiegészítő eszközökkel tehetjük kényelmesebbé mind a beteg, mind az ápoló életét: például az állítható párnaemelővel, vagy a gördíthető zuhanyzószékkel, amely mintegy szobai kocsiként segít az otthoni beteggondozás megfelelő ellátásában, illetve természetesen a beteg lakáson belüli szállításában.

AMS Egészségügyi Szolgálat

AMS Egészségügyi Szolgálat

Házi ápolás Családunk bármely tagjának megbetegedése, életvitelének megváltozása hatással van mindennapjainkra. Ezekben a helyzetekben felkészült, tapasztalt szakembereink hatékonyan tudják támogatni a felépülést.

ÁNTSZ

ÁNTSZ

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szervezetrendszere az Országos Tisztifőorvosi Hivatalból (OTH) és az irányítása alatt álló országos intézetekből áll. Az OTH-t az egészségügyért felelős miniszter irányítja. Az országos intézetek a Szolgálat szakmai-módszertani, tudományos kutatási, képzési, továbbképzési, nyilvántartási, koordinálási, szakmai és szakértői feladatokat ellátó szervei. Az országos intézetek a jogszabályokban, valamint az alapító okiratukban foglalt feladatokat látják el.

Arany Ősz Nyugdíjas Otthon - Balatonföldvár

Arany Ősz Nyugdíjas Otthon - Balatonföldvár

Az Arany Ősz Nyugdíjas Otthon Balatonföldváron közel immár több, mint 10 éve a rászorulók ápolására, gondozására szakosodott és nyújt otthont az idős évekre. Bentlakásos otthonunk határozatlan időre szóló teljes ellátást biztosít, havi térítési díj megfizetése mellett. Otthonunkban fogadunk, minden nyugdíjast; demens, Alzheimer és Parkinson kóros beteget is. A szolgáltatásainkkal igazodunk a gondozottak összetételéhez és a beköltözni szándékozók igényeihez.

Bemer készülékek

Bemer készülékek

A BEMER terápiás eszközök gyártója a BEMER International AG. (Liechteinstein) 2000. novemberétől képviselteti magát Magyarországon. Cégünk, a BEMER Medicintechnika Kft. a gyártó közvetlen magyarországi képviselete. A terápiás eszközök a BEMER3000 márkajelű professzionális mágnes- és fényterápiás készülékek.

Hirdetés
Bernafon

Bernafon

1946 óta olyan minőségi hallókészülékek fejlesztésén dolgozunk szenvedélyesen, melyek lehetővé teszik a nehezen halló emberek számára a valódi hallás élményét. Svájci mérnöki munkával, precíziós technológiával és elkötelezettségünkkel azon dolgozunk, hogy egyéni szolgáltatásainkkal túlszárnyalhassuk ügyfeleink igényeit. Célunk, hogy minden nap extra értéket adjunk partnereinknek.

Betegápolás otthon: a jogi háttér

Betegápolás otthon: a jogi háttér

Akinek idős szülei megbetegszenek, legszívesebben maga ápolná őket. Ám ez legtöbbször pénz vagy szakértelem hiányában lehetetlen. Mit tehetünk ilyenkor?

Betegápolás, házi gondozás

Betegápolás, házi gondozás

Betegnek lenni semmikor és sehol sem jó. Ha már betegek vagyunk, igyekezzünk ezt az időt szeretteinkkel, otthonunkban tölteni. Amikor gyermekként betegek voltunk, szeretteink mindig gondoskodtak rólunk és mindent megtettek annak érdekében, hogy mi hamarabb felgyógyuljunk. Amikor fordul a kocka és idős szeretteink kerülnek ebbe a helyzetbe, rajtunk a sor! Tájékozódjon Ön is betegápolás szolgáltatásainkról!

Betegszállítás

Betegszállítás

Ha betegsége miatt nehezen mozog, mozgásképtelen, esetleg csak viszolyog a tömegközlekedéstől, akkor forduljon hozzánk bizalommal, és mi megszervezzük a betegszállítási feladatokat. Legyen az otthonról kórházba szállítás, otthonról a rendelőbe szállítás, otthonról rokonokhoz szállítás, vagy hazaszállítás külföldről, megoldunk bármit. Bővebb információt a betegszállítási szolgáltatásokról weboldalunkon olvashat. Előfordulhat, hogy egy betegnek minden nap kezelésre kell járnia, kórházban viszont senki nem szeret éjszakázni - ez lelkileg megterhelő egy ember számára, ami nem segíti elő a gyógyulást. Ennek elkerülésére remek megoldás a betegszállítási szolgáltatás. A betegszállítás szolgáltatás előnye más térítéses szállítási szolgáltatásokkal szemben az ún. ajtótól ajtóig jelleg, ezzel is biztosítva azt, hogy a beteg biztonságosan hazaérjen.

BM Angel Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtó

BM Angel Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtó

Segítségnyújtás gombnyomásra. Egy speciális, telefonálásra is alkalmas jelzőeszköz, amivel az ellátott segítséget kérhet a diszpécserközponton keresztül egészségi probléma vagy akár betörés esetén. A hívást a központban levő diszpécser számítógépen fogadja. A hívás beérkezésekor megjelenik az ellátott adatlapja, melyen szerepel minden szükséges adat, beleértve az ügyeletes nővér/orvos nevét is. Ha szükséges egy kattintással konferenciahívást lehet kezdeményezni a nővérrel, orvossal.

Bőrregeneráló gél

Bőrregeneráló gél

A készítmény gyógynövény (aloe vera, bíborkasvirág, stb.) hatóanyagai segítenek a tartóson fekvő betegek bőrápolásában. Összetevői felfrissítik és regenerálják az igénybevett bőrt. Klinikai tesztek bizonyítják, hogy az illat- és színezőanyag mentes DERMOLEX gél rendszeres használata jelentősen csökkenti a felfekvés kialakulásának kockázatát.

BPRS mágnesterápia

BPRS mágnesterápia

A B.P.R.S.terápia egy összetett megoldás számunkra, ami: Visszahozza és megtartja a mágneses energiát, ami folyamatosan csökken életünk során Regenerálja és irányítja a sejteket az elektromos impulzusok és mágneses mezők segítségével Eléri a sejtek számának növekedését, ami beállítja a különböző pszichológiai folyamatokat, ezáltal biztosítja az egész organizmus megfelelő és egészséges működését A B.P.R.S. terápia a betegeknek hatásosan segít a következő problémákat kezelésében: Allergia, különösen az étel- és pollenallergiák Kezelések műtétek előtt, után Különböző fájdalmak, beleértve az ideg-, vagy csontfájdalmakat Gyengeség, hajlam a fertőzések elkapására Reumás megbetegedések Asztma, hörghurut Gyomor, illetve béllel kapcsolatos megbetegedések Migrén, álmatlanság Cukorbetegség Mérgezés, méregtelenítés

Busy Oxy - Otthoni oxigénellátás

Busy Oxy - Otthoni oxigénellátás

Az orvosi oxigént kiszállítják a betegek lakására, az eszközök használatát betanítják, a palackokat cserélik, karbantartják. Alsónémediben lévő töltőüzemünkben mindennemű oxigén palack töltést, valamint palack- és reduktor karbantartást vállalnak. Palackok, reduktorok, orrkanülök, maszkok kis- és nagykereskedelmi árusítása.

Tuti menü