Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ápolás képes leírás - Otthonápolás - hospice, szervezetek.tlap.hu
részletek »

Ápolás - Otthonápolás - hospice, szervezetek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: otthonapolas.tlap.hu » Ápolás
Keresés
Találatok száma - 7 db
A beteg megfigyelése

A beteg megfigyelése

A beteg ápolását végző hozzátartozó és az orvos közti együttműködés az eredményes ápolás egyik alapfeltétele. Az orvos napközben nincs a beteg mellett, sőt esetleg csak hetenként látogatja meg. A látogatás közti időszakban az otthoni betegápoló látja el a beteg felügyeletét.

Betegápolás otthon: a jogi háttér

Betegápolás otthon: a jogi háttér

Akinek idős szülei megbetegszenek, legszívesebben maga ápolná őket. Ám ez legtöbbször pénz vagy szakértelem hiányában lehetetlen. Mit tehetünk ilyenkor?

Felfekvés

Felfekvés

Ha egy betegség hosszú időre ágyba kényszerít valakit, fokozott a veszélye a felfekvés (decubitus) kialakulásának, ami különösen az idős embereket fenyegeti.

Házi betegápolás, otthoni szakápolás... - Milyen lehetőségek vannak

Házi betegápolás, otthoni szakápolás... - Milyen lehetőségek vannak

Ha valamelyik hozzátartozónk, szerettünk megbetegszik, nem hagyhatjuk sorsára, muszáj valamilyen megoldást találni. A lehetőségeket alapvetően két szempont szerint lehet besorolni: a beteg személy fogyatékos-e, azaz ez hivatalosan azt jelenti, részesül-e fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában, illetve magasabb összegű családi pótlékban. Milyen szolgáltatásokat lehet igénybe venni?

Kék Angyal Házi Betegápoló Szolgálat

Kék Angyal Házi Betegápoló Szolgálat

A Kék Angyal Házi betegápolási Szolgálat Budapest egész területén foglalkozik házi betegápolással. Szolgáltatásaink közé tartozik az otthonápolás mellett, az idősgondozás, a gyógytorna vagy akár a betegszállítás megszervezése is. Szervezetünknél jól képzett, professzionális és hivatásuknak elkötelezett betegápolók, gyógytornászok és szociális munkások dolgoznak. Árainkról honlapunkon tájékozódhat, melyek egy jól átlátható táblázatba foglalva könnyen áttekinthetőek. A betegellátás igény szerint az év minden napján igénybe vehető. Bármilyen kérdése lenne a szolgáltatásokkal kapcsolatosan forduljon hozzánk bizalommal a honlapon megtalálható elérhetőségek valamelyikén.

Otthonápolás - biztosítási alapon

Otthonápolás - biztosítási alapon

A korszerű egészségügyi ellátás fontos célja, hogy minél kevesebben, s minél rövidebb ideig szoruljanak kórházi ápolásra. Alapvetően ezt a célt az egészség megőrzésére, a betegségek megelőzésére indított programok szolgálják, de annak is nagy a jelentősége - mind a beteg lelkiállapota, mind pedig a társadalom anyagi forrásai szempontjából -, hogy a betegek közül, akit lehet, a kórház helyett otthonában ápoljanak, hathatós állami támogatással.

Otthonápolási Szolgálat

Otthonápolási Szolgálat

A 'Gyógyító Táplálás Otthonápolási Szolgálat' ingyenes szolgáltatása keretében Magyarország valamennyi megyéjében a rászorulók rendelkezésére áll, és a szükséges ideig képzett szakápolót biztosít a betegek számára. A szolgálat munkatársai hívásra azonnal a beteg lakására mennek, és ott segítik a táplálását, a hozzátartozókat pedig ellátják a szükséges eszközökkel, és megtanítják őket azok használatára.

Tuti menü